Gezelschap en hulp nodig? 24 uur per dag?

Ouderdom komt met gebreken, zeggen ze wel eens. Op zich is dat niet zo'n groot probleem. Maar als de gebreken groter worden en de vraag rijst; hoe nu verder? Denk dan ook eens aan een seniorenhulp.

Er zijn grenzen...

Ouderen kampen met diverse problemen. Naast de lichamelijke ongemakken zijn er ook de geestelijke. Denk bijvoorbeeld eens aan eenzaamheid. Of angstig om 's nachts alleen te zijn. De mantelzorgers (als die er zijn) kunnen nog zó hun best doen, eenzaamheid en angst is moeilijk op te lossen.

 

Mijn moeder was vrij angstig 's nachts. Maar wij konden als kinderen niet elke nacht bij haar slapen. Vreselijk om je moeder zo te zien lijden.
Gelukkig hebben we een oplossing gevonden: een seniorenhulp. Zij blijft slapen en mijn moeder is veel rustiger geworden. Fijne bijkomstigheid is dat ze weer veel meer plezier in het leven gekregen heeft. Met haar seniorenhulp heeft ze regelmatig leuke uitstapjes.

Seniorenhulp nodig? Senior Home Care

Wat doet een seniorenhulp?

Een seniorenhulp helpt ouderen langer zelfstandig thuis te wonen. Dit doet de hulp door hand-en-spandiensten te verlenen en gezelschap te houden.

Een seniorenhulp kan de mantelzorger ontlasten, zodat er weer meer plezier in het normale contact kan plaatsvinden. Ook is de hulp een uitkomst als er geen mantelzorgers aanwezig (kunnen) zijn.

Positieve bijverschijnselen door het inschakelen van een hulp voor ouderen zijn:

  • het vertragen van de achteruitgang van een oudere
  • verhoging van het welzijn
  • het tegengaan van eenzaamheid
  • minder belasting van de gezondheidszorg

De opleiding van een seniorenhulp

Een seniorenhulp kan een mantelzorger zijn geweest. En is dan een ervaringsdeskundige. Maar daar waar een mantelzorger een bekende of familielid is van de oudere, is deze hulp voor senioren dat niet. Een seniorenhulp wordt ingehuurd en vaak betaald vanuit het Pgb via de Wlz of Wmo.

Een seniorenhulp kan ook een gepensioneerde zorgverlener zijn. Een helpende, verzorgende of verpleegkundige. Maar onze seniorenhulp is niet bedoeld voor verpleegkundige taken. Alleen voor taken die ook mantelzorgers op zich kunnen nemen. Heeft u ook behoefte aan particuliere zorg, dan kunnen we u doorverwijzen.

Omdat er in de toekomst een groot tekort zal ontstaan aan mantelzorgers, is deze vorm van ouderenhulp een logische alternatief en zal het steeds vaker ingezet gaan worden.

Senior Home Care, gespecialiseerd in seniorenhulp

Met ruim 30 jaar ervaring is Senior Home Care geen groentje meer in het speelveld van hulp voor ouderen. We weten precies waar er behoefte aan is en wat de cliënt wil. Meer weten over ons?

Financiering

Als u een pgb Wlz heeft, dan krijgt u een bedrag afhankelijk van het zorgprofiel dat u toegewezen is. Een (tijdelijke) inwonende seniorenhulp heeft een aantal uren per dag “vrij”. En kan dan doen en laten wat hij/zij wil. Tenzij u ook op die uren aanspraak wilt maken.

Belastingaftrek

Met behulp van het budget kunt u dagelijks ongeveer 6 uur aan seniorenhulp financieren. De overige uren komen voor uw eigen rekening.

Deze kosten kunt u echter wel weer van uw belastingen aftrekken.

Bent u ook op zoek naar mantelzorg, of twijfelt u nog? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag wat uw mogelijkheden zijn.